Adil bir şekilde kiracı mısınız? 

Size ücretsiz olarak yardımcı oluyoruz: 

 • Kira ücreti kontrolü
 • Bakım sorunları              
 • Servis bedeli  
 • Kira sözleşmesi
 • Yildirma ve tehditler 

Adımlar

Huurteam nasıl çalışır?

 • 1

  Kiralık sorunlarınız için Rotterdam Kiralık Ekibi ile ücretsiz bir randevu alın. 

 • 2

  Kiralık Ekibi, kiralık sorunlarınızı ve kiralık fiyatınızı belirlemek için anonim bir ev değerlendirmesi yapar. 

 • 3

  Prosedürler hakkında yazılı bir tavsiye alırsınız. 

 • 4

  Bu tavsiyeye dayanarak, bu işlemleri başlatmak isteyip istemediğinize karar verir ve Huurteam, Kiralık Komisyonu'nda (Huurcommissie) işlemleri başlatmak icin vekalet verirsiniz. Vekalet, yazılı olarak veriyorsunuz ve notere gitmenize gerek kalmıyor. 

 • 5

  Sizin için çalışıyoruz. Tekrar rahatça evinizde hakkiniz gibi oturabilmeniz için elimizden geleni yapıyoruz! 

20+ yıl deneyim 

2023'te toplam 883.452 € kira indirimi 

30.000'den fazla kiracı’ya yardım edildi 

Huurteam Rotterdam staat voor eerlijke huurprijzen, fatsoenlijke woonruimte en goed verhuurderschap

Huurteam Rotterdam is er voor jou. Ons team staat klaar voor jou om te onderzoeken of jouw huurcontract klopt, of jouw huurprijs niet te hoog is, of het onderhoud geen gebreken toont, of bijvoorbeeld je niet te veel betaalt aan servicekosten. We nemen op, checken de gegevens en geven advies. Huurteam Rotterdam helpt huurders om weer de regie te nemen over hun woonplek.

Aantal blije huurders

Gemiddelde prijs wat huurders terugkrijgen op terugwerkende kracht

Hoelang ervaring

Aantal gebreken verholpen

Önceden yardım edilen
kiracıların yorumlarını okuyun

Ayda

Bakım problemleri:

Huurteam'in varlığından çok memnunum. Kiralık evinizde sorunlarınız varsa, bu çok şey gerektirir. Bunları sadece Kiralık Komisyonu ile çözemezsiniz. O zaman bir avukata ihtiyacınız var ve bu çok para tutar. 

Jeroen

Kira Sözleşmesi

Tom bana çok yardımcı oldu. Her öğrenciye tavsiye ederim. Sadece yarım saatinizi alır, ücretsizdir ve ev sahibinizle kendi başınıza çözüm bulamazsanız bile sizin için arabuluculuk yaparlar. Huurteam’a basvurmamak için hiçbir neden görmüyorum.

Christina

Kira Ücreti

Huurteam'in yardımıyla çok para geri aldığım için çok mutluyum. Ancak, adalet ve hakkaniyet duygusu benim için çok daha önemlidir. Kiralama haksızlıklarını ele almak için yardım eden organizasyonların varlığı beni mutlu ediyor. Huurteam olmasaydı, buna karşı nasıl bir şey yapabileceğimi bilmezdim

Meest gestelde vragen: TOP 5

Wat is maximale huurprijs?
Het puntensysteem geeft de kwaliteit van een huurwoning in punten weer. Het puntensysteem heet ook wel het woningwaarderingsstelsel. Elk onderdeel van de woning, zoals oppervlakte en sanitair, krijgt punten. Bij elkaar opgeteld leveren de punten een maximale huurprijs op. Deze wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. Het Huurteam berekent tijdens een woningopname wat de maximale huurprijs van de woning of kamer is. Wil je dat het huurteam berekent wat jouw maximale huurprijs is? Vul ons afspraakformulier in en we nemen contact met je op voor het plannen van een afspraak
Kan de verhuurder mij uit de woning zetten?

Nee dit kan niet zomaar. Een verhuurder dient altijd eerst de huurovereenkomst schriftelijk op te zeggen. Op het moment dat jij als huurder niet akkoord gaat met de schriftelijke opzegging dan dient de verhuurder naar de kantonrechter te gaan om de huurovereenkomst te laten ontbinden. De verhuurder moet een gegronde reden hebben voor het opzeggen van de huurovereenkomst.

De verhuurder mag de huur opzeggen bij wanprestatie, dringend eigen gebruik, een nieuwe huurovereenkomst of een geldend bestemmingsplan. Let op: bij tijdelijke huur en hospitakamers gelden andere regels.

Heb je een tijdelijk contract voor bepaalde tijd van maximaal 2 jaar (zelfstandig woning) of maximaal 5 jaar (onzelfstandige woning)? En is dit op of na 1 juli 2016 afgesloten? Dan eindigt de huur automatisch bij afloop van het contract. De verhuurder moet dit contract wel minimaal 1 en maximaal 3 maanden voor het eind van de huur schriftelijk aan de huurder opzeggen. Als huurder kunt u het contract altijd tussentijds opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Zegt de verhuurder verkeerd op of te laat dan wordt je huurcontract automatisch omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

Is je huurcontract afgesloten voor 1 juli 2016? Dan is er geen sprake van een tijdelijk contract. Je huurcontract eindigt niet automatisch bij het aflopen van de bepaalde tijd.

Wat kan ik doen als ik ten onrechte bemiddelingskosten heb betaald?

Als je ten onrechte bemiddelingskosten hebt betaald dan kan je deze terugvorderen van de bemiddelaar of verhuurder. Gebruik hiervoor deze voorbeeldbrief. Weigert de bemiddelaar of makelaar de bemiddelingskosten terug te betalen, dan dien je een gerechtelijke procedure te starten. Bij zelfstandige woonruimte heb je in de meeste gevallen 5 jaar de tijd om de bemiddelingskosten terug te vorderen, daarna verjaart de vordering. In sommige gevallen heb je maar 3 jaar de tijd. Dat hangt af van de specifieke situatie. Sinds 1 juli 2016 is het verboden om bij het verhuren van kamers bemiddelingskosten te vragen van huurders. Verhuurders van niet-zelfstandige woonruimtes (kamerverhuur) betalen voortaan de bemiddelingskosten als een bemiddelaar zowel voor de huurder als voor de verhuurder werkt.

Hoe weet ik of mijn huurverhoging terecht is?

De verhuurder heeft het recht om 1x per jaar de huurprijs te verhogen met een bepaald percentage. Dit percentage wordt jaarlijks vastgesteld. Meer informatie over dit percentage vindt je via de website van de rijksoverheid. In de meeste gevallen klopt het voorstel tot huurverhoging van de verhuurder niet. Huurteam Utrecht kan namens jou bezwaar maken tegen de huurverhoging. Heb je een huurverhogingsvoorstel van de verhuurder ontvangen? Laat deze door ons checken!

Mijn verhuurder heeft geen vergunning, wat nu?

Als huurder mag je erop vertrouwen dat een verhuurder over de benodigde vergunning beschikt als hij jou een woning aanbiedt.
Het komt voor dat de gemeente een controle uitvoert op jouw adres en dat blijkt dat de verhuurder niet de benodigde vergunning heeft.
De gemeente schrijft vervolgens de verhuurder aan en eist dat de illegale situatie wordt verholpen. De verhuurder krijgt daar een bepaalde tijd voor. Als de illegale situatie niet ongedaan wordt gemaakt voor de bepaalde datum dan moet de verhuurder een boete betalen aan de gemeente.
Uit de praktijk blijkt dat als er een controle heeft plaatsgevonden de verhuurder contact op gaat nemen met de huurders om hen te bewegen de woning te verlaten. Dit geeft een stressvolle situatie voor veel huurders.

Het is echter niet zo dat als de gemeente aangeeft dat de illegale situatie ongedaan gemaakt moet worden dat huurders hiervoor verantwoordelijk zijn en daarom moeten verhuizen. De verhuurder is verantwoordelijk voor deze situatie.
Als er sprake is van een illegale huursituatie neem dan contact op met het huurteam. Wij adviseren je over je rechtspositie en welke mogelijkheden er zijn. Je hebt als huurder recht op huurbescherming en je hoeft niet zomaar akkoord te gaan met het feit dat de verhuurder aangeeft dat je je woning moet verlaten.

Hiernaast vind je onze top 5 van de meest gestelde vragen aan Huurteam Rotterdam.

Huurteam Rotterdam komt gratis bij je langs

De diensten van Huurteam Rotterdam zijn gratis in Rotterdam. Huurteam Rotterdam werkt in opdracht van de gemeente Rotterdam. De gemeente wil dat huurders in Rotterdam goed, betaalbaar en veilig kunnen wonen. Daarom hebben zij Huurteam Rotterdam de opdracht gegeven huurders op de particuliere huurmarkt bij te staan als er (mogelijke) misstanden zijn met betrekking tot de huurprijs, servicekosten, onderhoud, en/of contractuele bepalingen.

Huurteam Rotterdam
Heemraadssingel 319
3023 BG Rotterdam

 • 085  273 49 33

 • 06 41 14 67 15

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Steenvlinder

Partner:

Gemeente Rotterdam

© 2022 Huurteam Rotterdam / Steenvlinder | Privacy verklaring (pdf)