Size ücretsiz olarak yardımcı oluyoruz:
Kiralık sorunlarınız için Rotterdam Kiralık Ekibi ile ücretsiz bir randevu alın.
Kiralık Ekibi, kiralık sorunlarınızı ve kiralık fiyatınızı belirlemek için anonim bir ev değerlendirmesi yapar.
Prosedürler hakkında yazılı bir tavsiye alırsınız.
Bu tavsiyeye dayanarak, bu işlemleri başlatmak isteyip istemediğinize karar verir ve Huurteam, Kiralık Komisyonu'nda (Huurcommissie) işlemleri başlatmak icin vekalet verirsiniz. Vekalet, yazılı olarak veriyorsunuz ve notere gitmenize gerek kalmıyor.
Sizin için çalışıyoruz. Tekrar rahatça evinizde hakkiniz gibi oturabilmeniz için elimizden geleni yapıyoruz!
2023'te toplam 883.452 € kira indirimi
30.000'den fazla kiracı’ya yardım edildi
Huurteam Rotterdam is er voor jou. Ons team staat klaar voor jou om te onderzoeken of jouw huurcontract klopt, of jouw huurprijs niet te hoog is, of het onderhoud geen gebreken toont, of bijvoorbeeld je niet te veel betaalt aan servicekosten. We nemen op, checken de gegevens en geven advies. Huurteam Rotterdam helpt huurders om weer de regie te nemen over hun woonplek.
Önceden yardım edilen
kiracıların yorumlarını okuyun
Huurteam'in varlığından çok memnunum. Kiralık evinizde sorunlarınız varsa, bu çok şey gerektirir. Bunları sadece Kiralık Komisyonu ile çözemezsiniz. O zaman bir avukata ihtiyacınız var ve bu çok para tutar.
Tom bana çok yardımcı oldu. Her öğrenciye tavsiye ederim. Sadece yarım saatinizi alır, ücretsizdir ve ev sahibinizle kendi başınıza çözüm bulamazsanız bile sizin için arabuluculuk yaparlar. Huurteam’a basvurmamak için hiçbir neden görmüyorum.
Huurteam'in yardımıyla çok para geri aldığım için çok mutluyum. Ancak, adalet ve hakkaniyet duygusu benim için çok daha önemlidir. Kiralama haksızlıklarını ele almak için yardım eden organizasyonların varlığı beni mutlu ediyor. Huurteam olmasaydı, buna karşı nasıl bir şey yapabileceğimi bilmezdim
Nee dit kan niet zomaar. Een verhuurder dient altijd eerst de huurovereenkomst schriftelijk op te zeggen. Op het moment dat jij als huurder niet akkoord gaat met de schriftelijke opzegging dan dient de verhuurder naar de kantonrechter te gaan om de huurovereenkomst te laten ontbinden. De verhuurder moet een gegronde reden hebben voor het opzeggen van de huurovereenkomst.
De verhuurder mag de huur opzeggen bij wanprestatie, dringend eigen gebruik, een nieuwe huurovereenkomst of een geldend bestemmingsplan. Let op: bij tijdelijke huur en hospitakamers gelden andere regels.
Heb je een tijdelijk contract voor bepaalde tijd van maximaal 2 jaar (zelfstandig woning) of maximaal 5 jaar (onzelfstandige woning)? En is dit op of na 1 juli 2016 afgesloten? Dan eindigt de huur automatisch bij afloop van het contract. De verhuurder moet dit contract wel minimaal 1 en maximaal 3 maanden voor het eind van de huur schriftelijk aan de huurder opzeggen. Als huurder kunt u het contract altijd tussentijds opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Zegt de verhuurder verkeerd op of te laat dan wordt je huurcontract automatisch omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.
Is je huurcontract afgesloten voor 1 juli 2016? Dan is er geen sprake van een tijdelijk contract. Je huurcontract eindigt niet automatisch bij het aflopen van de bepaalde tijd.
Als je ten onrechte bemiddelingskosten hebt betaald dan kan je deze terugvorderen van de bemiddelaar of verhuurder. Gebruik hiervoor deze voorbeeldbrief. Weigert de bemiddelaar of makelaar de bemiddelingskosten terug te betalen, dan dien je een gerechtelijke procedure te starten. Bij zelfstandige woonruimte heb je in de meeste gevallen 5 jaar de tijd om de bemiddelingskosten terug te vorderen, daarna verjaart de vordering. In sommige gevallen heb je maar 3 jaar de tijd. Dat hangt af van de specifieke situatie. Sinds 1 juli 2016 is het verboden om bij het verhuren van kamers bemiddelingskosten te vragen van huurders. Verhuurders van niet-zelfstandige woonruimtes (kamerverhuur) betalen voortaan de bemiddelingskosten als een bemiddelaar zowel voor de huurder als voor de verhuurder werkt.
De verhuurder heeft het recht om 1x per jaar de huurprijs te verhogen met een bepaald percentage. Dit percentage wordt jaarlijks vastgesteld. Meer informatie over dit percentage vindt je via de website van de rijksoverheid. In de meeste gevallen klopt het voorstel tot huurverhoging van de verhuurder niet. Huurteam Utrecht kan namens jou bezwaar maken tegen de huurverhoging. Heb je een huurverhogingsvoorstel van de verhuurder ontvangen? Laat deze door ons checken!
Als huurder mag je erop vertrouwen dat een verhuurder over de benodigde vergunning beschikt als hij jou een woning aanbiedt.
Het komt voor dat de gemeente een controle uitvoert op jouw adres en dat blijkt dat de verhuurder niet de benodigde vergunning heeft.
De gemeente schrijft vervolgens de verhuurder aan en eist dat de illegale situatie wordt verholpen. De verhuurder krijgt daar een bepaalde tijd voor. Als de illegale situatie niet ongedaan wordt gemaakt voor de bepaalde datum dan moet de verhuurder een boete betalen aan de gemeente.
Uit de praktijk blijkt dat als er een controle heeft plaatsgevonden de verhuurder contact op gaat nemen met de huurders om hen te bewegen de woning te verlaten. Dit geeft een stressvolle situatie voor veel huurders.
Het is echter niet zo dat als de gemeente aangeeft dat de illegale situatie ongedaan gemaakt moet worden dat huurders hiervoor verantwoordelijk zijn en daarom moeten verhuizen. De verhuurder is verantwoordelijk voor deze situatie.
Als er sprake is van een illegale huursituatie neem dan contact op met het huurteam. Wij adviseren je over je rechtspositie en welke mogelijkheden er zijn. Je hebt als huurder recht op huurbescherming en je hoeft niet zomaar akkoord te gaan met het feit dat de verhuurder aangeeft dat je je woning moet verlaten.
De diensten van Huurteam Rotterdam zijn gratis in Rotterdam. Huurteam Rotterdam werkt in opdracht van de gemeente Rotterdam. De gemeente wil dat huurders in Rotterdam goed, betaalbaar en veilig kunnen wonen. Daarom hebben zij Huurteam Rotterdam de opdracht gegeven huurders op de particuliere huurmarkt bij te staan als er (mogelijke) misstanden zijn met betrekking tot de huurprijs, servicekosten, onderhoud, en/of contractuele bepalingen.
Rotterdam'da bir oda veya ev mi kiralıyorsunuz? Ev, kira fiyatı veya ev sahibinizle sorunlar mı yaşıyorsunuz? Kiralık Ekibi size ücretsiz danışmanlık sağlar ve tekrar rahatça yaşayabilmeniz için size bir çözüm sunar. Şimdi bir randevu alın!
Huur je een kamer of woning in Rotterdam dan is de kans groot dat je teveel betaalt. De maximale kale huurprijs voor je woning of kamer wordt bepaald aan de hand van de puntentelling. Er bestaan twee verschillende puntentellingen. Eén voor woningen en één voor kamers. Als blijkt dat je teveel betaalt dan heb je recht op huurverlaging.
In Rotterdam is meer vraag dan aanbod op de woningmarkt. Daardoor vragen verhuurders hoge huren. Het is echter een misverstand dat je daar niks tegen kan doen. Er zijn wettelijke regels om de hoogte van je huur vast te stellen en daar moet je verhuurder zich aan houden.
In sommige gevallen is het mogelijk om de huurprijs met terugwerkende kracht vanaf de ingangsdatum van je huurovereenkomst te verlagen. Wat je dan teveel betaald hebt moet je verhuurder dan aan jou terugbetalen.
Ook al heb je die te hoge huurprijs in je huurcontract zo afgesproken ook dan is het mogelijk om de huur te verlagen. Huurteam Rotterdam kan dit voor je regelen. Maak nu een afspraak voor een woningopname!
Kijk voor meer informatie ook eens bij de veelgestelde vragen.
Wat er wel en niet in je contract mag staan, is wettelijk geregeld. Wat er in de wet staat gaat altijd voor, ook al heb je iets anders afgesproken met je verhuurder. Onjuiste bepalingen zijn wettelijk gezien niet geldig en kan je ofwel aanvechten of gewoon naast je neerleggen. Wil je dat Huurteam Rotterdam je contract controleert, stuur deze dan naar ons voor gratis advies.
Huurbescherming is bedoeld om huurders te beschermen tegen het opzeggen van de huur door de verhuurder van de woning. De huurbescherming geldt voor huurders van zelfstandige en onzelfstandige woningen. Onder onzelfstandig worden onder meer studentenkamers verstaan. Studenten hebben bij het huren van een kamer dus ook recht op huurbescherming. De hoogte van de huur maakt hierbij niet uit. Er zijn wettelijke regels waar een verhuurder en huurder zich aan moet houden, zoals de opzegtermijn, de hoogte van de huurprijs, de jaarlijkse huurverhoging en de onderhoudsverplichtingen van de verhuurder. Deze bepalingen staan meestal goed beschreven in de huurovereenkomst. Helaas zien we ook dat niet alle verhuurders zich aan de wettelijke regels houden. Soms bewust, maar ook wel omdat ze de ingewikkelde regels niet goed kennen.
Woon je voor 1 juli 2016 in de woning dan bestaat er niet zoiets als een tijdelijk huurcontract. De verhuurder kan het contract niet eenzijdig opzeggen. De verhuurder dient goedkeuring van de rechter te vragen voor het ontbinden van een huurcontract.
Sinds 1 juli 2016 mag een verhuurder een tijdelijk huurcontract hanteren. Woon je na 1 juli 2016 in je huidige woning of kamer en heb je een contract voor bepaalde tijd? (Er staat een einddatum in je contract) Dan mag de verhuurder minimaal 1 en maximaal 3 maanden voor het eindigen van het tijdelijke contract eenzijdig opzeggen. Als de verhuurder het contract niet opzegt en jij blijft gewoon de huur betalen, dan verandert je contract in een vast contract. In sommige gevallen is het zo dat een huurder voor een minimale periode huurt. In dat geval mag zowel de huurder als de verhuurder tijdens deze minimale periode niet opzeggen.
Een contract kan nooit zowel een minimale periode als een maximale periode hebben.
Kortom:
Laat je huurcontract checken door het huurteam! Stuur je contract toe of lees meer informatie bij de veel gestelde vragen.
Heb je klachten over het onderhoud van je kamer, de gezamenlijke ruimten van jullie huis of over de woning dan kan Huurteam Rotterdam je helpen. Sommige huurders nemen het gebrekkige onderhoud voor lief; je bent blij dat je eindelijk een woning gevonden hebt en je vindt de huurprijs wel OK, ondanks de klachten. Huurteam Rotterdam helpt je hier wat aan te doen.
Bij slecht onderhoud van je kamer of woning kan je tijdelijk een lagere huurprijs krijgen. Je moet natuurlijk wel je verhuurder eerst de kans geven om de klachten te verhelpen. Als hij dit nalaat helpt het huurteam om je huur te verlagen. Hiermee zijn de klachten niet verholpen, maar de lagere huurprijs compenseert je dan voor het ongemak voor het slechte onderhoud. Dit drukmiddel kan wel helpen dat je verhuurder alsnog de klachten verhelpt. De onderhoudsklachten zijn bijvoorbeeld lekkage, schimmelvorming, slechte of geen ventilatie of rotte kozijnen.
Je mag niet zomaar minder gaan betalen, dat kan alleen na een beslissing van de Huurcommissie. Je hebt recht op een kwalitatief goede kamer of woning. Je huisbaas is wettelijk verplicht je woonruimte goed te onderhouden. Zo niet, dan kan je huurprijs omlaag!
Heb je nu last van onderhoudsgebreken maak dan meteen een afspraak voor een woningopname. Hoe eerder we langskomen hoe beter. Kijk voor overige vragen over onderhoudsgebreken bij de veel gestelde vragen.
Naast huur betaal je ook servicekosten. De verhuurder moet de servicekosten en de kale huur apart specificeren en jaarlijks afrekenen. In je huurcontract moet altijd apart staan vermeld hoeveel servicekosten je betaalt en waaraan. Bijvoorbeeld voor collectieve verwarming, schoonmaken van trappenhuizen of trapverlichting. Als de woning gestoffeerd en-of gemeubileerd is betaal je daar ook een vergoeding voor. Is dit niet apart gespecificeerd? Dan is er sprake van een all-in huur. De verhuurder moet dit uitsplitsen.
Je betaalt per maand een voorschotbedrag. Dit is een schatting van de totale kosten per jaar. De verhuurder mag alleen de werkelijke servicekosten in rekening brengen en mag hier geen winst op maken. Voor zaken als inbouwapparatuur of dubbel glas mogen geen servicekosten gevraagd worden, want die zaken zitten al in de kale huur berekent. Aan het eind van elk jaar dient de verhuurder de werkelijke kosten te berekenen en de huurders een afrekening te sturen. De verhuurder heeft hier tot 1 juli van het daaropvolgende jaar de tijd voor.
Als je te veel hebt betaald hoor je dat terug te krijgen. Zelfs als je al bent verhuisd kan Huurteam Rotterdam je geld terugvorderen. Sommige verhuurders vragen wel €150,- per maand teveel aan servicekosten. Je hoeft geen verhoging van de servicekosten te betalen als de afrekening niet of te laat komt.
Ook als er ineens nieuwe serviceposten opduiken, die niet in het huurcontract staan, hoef je dit niet zomaar te accepteren. Twijfel je over de hoogte van je servicekosten of wil je gewoon weten dat wat je betaald aan servicekosten ook terecht is? Maak een afspraak voor een woningopname. Voor meer informatie over servicekosten kijk bij de veel gestelde vragen.
Huurteam Rotterdam
Heemraadssingel 319
3023 BG Rotterdam
010 214 27 99
06 41 14 67 15
© 2022 Huurteam Rotterdam / Steenvlinder | Privacy verklaring (pdf)
Huurteam Rotterdam
Heemraadssingel 319
3023 BG Rotterdam
085 273 49 33
06 41 14 67 15
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
© 2022 Huurteam Rotterdam / Steenvlinder | Privacy verklaring (pdf)