Eerlijk huren duurt het langst

Huur jij een huis of kamer in Rotterdam en heb jij problemen met je woning, huurprijs of huisbaas? Dan staat het huurteam voor je klaar. Huurteam Rotterdam geeft advies en helpt met de oplossing zodat jij lekker kunt wonen.

Hoe werkt het?

Huur jij een huis of kamer in Rotterdam en heb jij problemen met je woning, huurprijs of huisbaas? Dan staat het huurteam voor je klaar. Huurteam Rotterdam geeft advies en helpt met de oplossing zodat jij lekker kunt wonen. Wist je dat huurders van particuliere huurwoningen en kamers gemiddeld €156,- teveel betalen? Als je teveel huur of servicekosten betaalt, of je hebt last van onderhoudsgebreken, dan zorgt Huurteam Rotterdam ervoor dat je minder gaat betalen.

Gratis

De diensten van Huurteam Rotterdam zijn gratis voor alle huurders van particuliere verhuurders uit Rotterdam. Huurteam Rotterdam werkt in opdracht van de gemeente Rotterdam. De gemeente wil dat huurders in Rotterdam goed, betaalbaar en veilig kunnen wonen. Daarom hebben zij Huurteam Rotterdam de opdracht gegeven huurders op de particuliere huurmarkt bij te staan als er (mogelijke) misstanden zijn met betrekking tot de huurprijs, servicekosten, onderhoud, en/of contractuele bepalingen. 

Opname

Huurteam Rotterdam komt bij je langs om je woning of kamer op te meten. Er wordt gekeken naar de grootte en voorzieningen van de eigen woning, de grootte en aanwezigheid van gemeenschappelijke vertrekken en voorzieningen en eventuele aftrekpunten. Ook kijkt het huurteam naar achterstallig onderhoud en gebreken en wordt het huurcontract onder de loep genomen. Woon je in een studentenhuis, dan kan het huurteam ook alle andere kamers opnemen. Elke huurder ontvangt een apart advies.

Advies

Na de opname worden de gegevens direct verwerkt. Je wordt direct geadviseerd over onze bevindingen. Na de opname krijg je een schriftelijke bevestiging over de mogelijkheid tot het starten van één of meerdere procedures. Op basis van dit advies besluit je of je hier uitvoering aan wilt geven.

Machtiging

Machtig je het huurteam om de geadviseerde procedures op te starten bij de Huurcommissie dan start het huurteam de procedures op en betaalt de leges kosten. Het huurteam houd je op de hoogte van de  voortgang van de procedures. Het is belangrijk om de brieven van het huurteam goed in de gaten te houden omdat hier belangrijke updates in staan over je procedures.

Aanschrijving

Met uitzondering van de toetsingsprocedure wordt de verhuurder eerst in kennis gesteld van de bevindingen van het huurteam. De verhuurder ontvangt een voorstel of verzoek. Afhankelijk van het type procedure, heeft de verhuurder  3 weken tot 2 maanden reactietijd om op het voorstel of verzoek in te gaan (te schikken). Doet hij dit niet dan wordt een verzoek ingediend bij de Huurcommissie.
 • Chris

  "Ik dacht dat ik een tijdelijk huurcontract had voor mijn kamer en dat na afloop ik er uit moest. Huurteam Rotterdam zei dat de huisbaas dit wel op tijd moest opzeggen. Hij was dit vergeten, dus nu weet ik dat het contract gewoon doorloopt en ik niet hoef te verhuizen."

 • Jeremy

  "Huurteam Rotterdam heeft mij goed geholpen. Ik heb 3 jaar lang teveel servicekosten betaald en dankzij het Huurteam heb ik alles wat ik teveel heb betaald teruggevorderd. De verhuurder heeft zelf alles teruggestort. Ik ben ontzettend blij dat het Huurteam mij heeft geholpen. Ik wist namelijk niets van huurrecht."

 • Marieke

  "Dankzij het Huurteam heb ik weer een fijne woning. Het Huurteam heeft een procedure gestart bij de Huurcommissie vanwege de erge onderhoudsgebreken (schimmel overal!) Nu heb ik deze gewonnen en is de verhuurder overstag gegaan. Op dit moment is er een klusjesman bezig om de gebreken op te lossen! Helemaal top!"

  Huurteam Rotterdam
  Heemraadssingel 319
  3023 BG Rotterdam

  • 085  273 49 33

  • 06 41 14 67 15

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Partners:

  Gemeente Rotterdam
  Steenvlinder

  © 2022 Huurteam Rotterdam / Urbannerdam | Privacy verklaring (pdf)